Veel gestelde vragen

Je hebt bij Gelukpaarden geen ervaring met paarden nodig. Zelfs wanneer je angstig bent voor paarden ben jij hier op je plek. Vanachter het hek kunnen wij de paarden observeren en een coachgesprek hebben. Eventueel kunnen wij zonder paard een wandeling maken in de natuur. De ervaring leert echter dat angstige gevoelens al snel naar de achtergrond verdwijnen zodra je met de paarden aan de slag bent gegaan.

De sessies bij Gelukpaarden vinden plaats in de buitenlucht. Trek altijd kleding en schoenen aan die passen bij het jaargetijde. Denk bij kou aan dikke sokken, laarzen, muts etc. Na de sessie kunnen wij met een kop thee of koffie opwarmen in de gezellige verwarmde praktijkruimte. 
Let op: in de zomer is het dragen van dichte schoenen verplicht!

Kinderen zijn vanaf een jaar of 6 in staat om een beetje op zichzelf te reflecteren. Het kind kan wat hij bij de paarden geleerd heeft mee nemen en gebruiken in zijn dagelijks leven. Sommige kinderen zijn hier al wat eerder aan toe. Als ouder kun jij goed inschatten of jouw kind er aan toe is om bij Gelukpaarden te komen. Voor kinderen die zelfreflectie lastig vinden kan het samenzijn met de Gelukpaarden natuurlijk ontspannend en helend werken. 

Naast Gelukpaarden staat Hotel-Restaurant Engelanderhof. 
Hier kunnen de klanten van Gelukpaarden terecht voor een smakelijk diner. Ook kunnen de klanten van Gelukpaarden met een mooie korting een overnachting boeken in een één- of een tweepersoons kamer. Reserveren kan via info@engelanderhof.nl of via 055-5063318. Vergeet dan niet te vermelden dat je via Gelukpaarden komt.

(zie: Gelukpaarden werkt samen met)

Je kunt bij Gelukpaarden je auto parkeren. Gelukpaarden deelt de oprit met De Engelanderhof. Gelukpaarden vind je aan de rechter kant.

Nee hoor! Ieder paard kan in principe jou helpen om tot inzichten te komen. Wat voor de paarden helpend is, is dat zij zo natuurlijk mogelijk leven. De Gelukpaarden staan nooit op stal. Zij mogen alle vier kiezen of ze buiten of binnen willen zijn. Zij kunnen de hele dag ruwvoer (hooi) eten. Om het natuurlijke gedrag te bevorderen staat het water voor de paarden op een andere plek, zodat zij zich natuurlijk bewegen.

Tijdens een sessie kunnen er veel emoties los komen bij een coachee. De paarden voelen die emoties. Als de sessie klaar is zie je dat de paarden een manier kiezen om de sessie van zich af te laten glijden. Dit doen zij bijvoorbeeld door te gaan rollen, door lekker te gaan eten, door te gapen of te likken of door even lekker te rennen. De paarden leven in het hier en nu en blijven niet rondlopen met wat van de coachee is.

paardencoach Gelderland
paardencoach Apeldoorn Gelderland
paardencoach Apeldoorn Gelderland