fbpx

Veel gestelde vragen

Je hebt bij Gelukpaarden geen ervaring met paarden nodig. Zelfs wanneer je angstig bent voor paarden ben jij hier op je plek. Vanachter het hek kunnen wij de paarden observeren en een coachgesprek hebben. Eventueel kunnen wij zonder paard een wandeling maken in de natuur. De ervaring leert echter dat angstige gevoelens al snel naar de achtergrond verdwijnen zodra je met de paarden aan de slag bent gegaan.

Bij Gelukpaarden is er geen lange wachttijd.

De sessies bij Gelukpaarden vinden plaats in de buitenlucht. Trek altijd kleding en schoenen aan die passen bij het jaargetijde. Denk bij kou aan dikke sokken, laarzen, muts etc. Na de sessie kunnen wij met een kop thee of koffie opwarmen in de gezellige verwarmde overkapping. 
Let op: in de zomer is het dragen van dichte schoenen verplicht!

Kinderen zijn vanaf een jaar of 6 in staat om een beetje op zichzelf te reflecteren. Het kind kan wat hij bij de paarden geleerd heeft mee nemen en gebruiken in zijn dagelijks leven. Sommige kinderen zijn hier al wat eerder aan toe. Als ouder kun jij goed inschatten of jouw kind er aan toe is om bij Gelukpaarden te komen. Voor kinderen die zelfreflectie lastig vinden kan het samenzijn met de Gelukpaarden natuurlijk ontspannend en helend werken. 

Veel klanten van Gelukpaarden moeten best een eind rijden. Zij combineren de coachsessie vaak met een wandeling in de mooie bossen in de omgeving van Beekbergen. Er zijn in Beekbergen genoeg gelegenheden waar je lekker kunt lunchen of dineren. Tegenover Gelukpaarden is B&B de Koffietuin te vinden. Het is een heerlijke plek om te overnachten en te genieten van een uitstekend verzorgd ontbijt. 

B&B de Koffietuin

Je kunt bij Gelukpaarden je auto parkeren.

Voor ons hek is plek voor jouw auto. Je kunt via het loophekje naar binnen komen. Gelukpaarden deelt de oprit met De Engelanderhof. Gelukpaarden vind je aan de rechter kant.

Nee hoor! Ieder paard kan in principe jou helpen om tot inzichten te komen. Wat voor de paarden helpend is, is dat zij zo natuurlijk mogelijk leven. De Gelukpaarden staan nooit op stal. Zij mogen alle vier kiezen of ze buiten of binnen willen zijn. Zij kunnen de hele dag ruwvoer (hooi) eten. Om het natuurlijke gedrag te bevorderen staat het water voor de paarden op een andere plek, zodat zij zich natuurlijk bewegen.

Tijdens een sessie kunnen er veel emoties los komen bij een coachee. De paarden voelen die emoties. Als de sessie klaar is zie je dat de paarden een manier kiezen om de sessie van zich af te laten glijden. Dit doen zij bijvoorbeeld door te gaan rollen, door lekker te gaan eten, door te gapen of te likken of door even lekker te rennen. De paarden leven in het hier en nu en blijven niet rondlopen met wat van de coachee is.

Voor de deur van Gelukpaarden bevindt zich bushalte Hagenbrug. Bij deze halte stoppen bus 43 en bus 302. Beide bussen rijden tussen Apeldoorn en Arnhem.

Gelukpaarden beschikt over een gezellige overkapping waar ouders of verzorgers kunnen wachten tot de coachsessie klaar is.Uiteraard onder het genot van een kop koffie of thee. 

Meestal starten wij met een intakegesprek in de gezellige overkapping. Jij vertelt waar je voor komt en ik stel vragen die mij een goed beeld geven van de coachvraag. Als het weer het toelaat kan dit gesprek ook buiten plaatsvinden onder de eikenbomen. Na dit gesprek gaan wij naar de Gelukpaarden. Ik stel aan jou de paarden voor en laat jou zien welke spullen ik heb klaargezet. Tijdens de sessie kun jij gebruik maken van hoepels, pionnen, touwen, halsters, knuffels en kaartjes waarop geschreven kan worden. Nu zal ik de activiteit die ik jou wil laten doen uitleggen. Jij kunt dan aan de slag. Tijdens de activiteit sta ik aan de zijlijn. Ik speel in op wat zich aandient. De paarden kunnen zelf kiezen om mee te doen in de sessie, maar het kan ook zo zijn dat ik jou vraag om een paardje te kiezen waarmee jij wilt werken. Ik ga jou niet vertellen wat het gedrag van het paard betekent. Ik weet namelijk niet waarom het paard bijvoorbeeld zijn been optilt of waarom het paard begint te gapen. Wel vraag ik jou wat het voor jou betekent. Ik ben nieuwsgierig naar wat het gedrag van de paarden bij jou oproept en hoe jij dit interpreteert. Als de sessie klaar is ronden wij het af door de spullen op te ruimen. Daarna gaan wij terug naar de praktijkruimte. 

Gelukpaarden heeft cadeaubonnen voor een sessie voor een kind of voor een volwassene. Neem even contact op via het contactformulier of via info@gelukpaarden.nl. Dan zorg ik dat de cadeaubon zo snel mogelijk naar jou toe komt.

Ja, dat kan! Dat kan zelfs heel goed! Buiten bij de paarden is het bewaken van de 1,5 meter afstand geen probleem. Sowieso houd ik als coach mij graag wat afzijdig als de cliënt met zijn/haar proces bezig is. Binnen in de overkapping is er voldoende ruimte om op afstand van elkaar de sessie voor – en na te bespreken als het weer het niet toelaat om buiten elkaar te spreken. In de tuin zijn genoeg plekken waar wij met voldoende afstand van elkaar kunnen zitten. 

Paardencoaching Gelderland Apeldoorn
Paardencoaching Gelderland Apeldoorn