fbpx

“Dit heeft mij veel gebracht en ik vind het erg mooi.”

Ervaring van Carol:

Ik heb 5 sessies gedaan bij Gelukpaarden en het heeft mij elke keer weer verrast…

Ik weet niet hoe vaak ik het woordje gek heb benoemd, maar dat vond ik ook.

Door verschillende omstandigheden raakte ik in de ziektewet, ik wist niet meer waar ik het moest zoeken en ik miste de handvatten om door te gaan.

Daarom ben ik bij Brenda het gaan proberen. Brenda is een fijn mens, die je echt ziet en luistert naar je.

Bij de eerste sessie kwam duidelijk naar voren dat ik niet meer echt genoot van dingen en ook niet wist wat ik zou moeten doen om dat op te zoeken. Brenda hielp mij hierbij en gaf tips.

Bij de tweede sessie was ik er achter gekomen dat ik gigantisch onzeker was en vaak moeilijk dingen uit de weg ging. De paarden lieten mij zien dat wanneer ik het samen doe, het makkelijker gaat.

De derde sessie was grenzen aangeven. Deze sessie raakte mij enorm. Ik moest mijn grenzen visueel maken op de grond en zo gezegd zo gedaan. Er kwam een paard aangelopen en die duwde mij zo met zijn kont mij uit mijn eigen grenzen… Ik kreeg hem met geen mogelijkheid eruit en toen kwam mijn onzekerheid weer opspelen. Door de vragen die Brenda stelde aan mij kwam ik achter bepaalde dingen en kon ik dingen loslaten. Daardoor ging dat paard wel doen wat ik wou en kon ik makkelijker mijn grenzen bewaken. Dit heb ik ook gelijk toegepast in het dagelijkse leven en ik vond het doodeng, maar had wel de kracht gevonden om het te doen.

Bij de vierde sessie zat ik niet lekker in mijn vel, dit lieten de paarden ook zien. Ze waren onrustig, boos, schopte tegen elkaar en het weerspiegelde precies hoe ik mij voelde. Door de verschillende omstandigheden waardoor ik in de ziektewet kwam heb ik ook mensen weggeduwd die vlak bij mij stonden, omdat het zo onrustig was in mijn hoofd. Brenda vroeg dan ook echt door en daardoor heeft ze me dingen in laten zien.

In de laatste sessie heb ik geprobeerd om mijn mindset te veranderen van moeten naar willen. Dit omdat ik gigantisch tegen alles op zag en alles ervaarde als moeten. Ik ben nu een paar weken niet geweest bij Brenda, maar ik neem het elke dag met mij mee. Ik wil nu weer voetballen, ik wil weer opbouwen met werken.

Dit heeft mij veel gebracht en ik vind het erg mooi. Ik heb het al meerdere mensen aangeraden en ik zou het ook blijven doen.