fbpx

“Je zag die meid opknappen”

Ervaring van een opa:

Toen bleek dat mijn kleindochter wel wat hulp kon gebruiken, werd ik gewezen op Gelukpaarden. Ik moet bekennen dat ik er aanvankelijk sceptisch tegenover stond. Maar die 14-jarige meid, waar ik veel om geef en wiens welzijn me zeer aan het hart gaat, verdient het om sterker te worden, meer zelfvertrouwen te krijgen en de (voor haar soms zo grote, boze) wereld beter aan te kunnen. Ze was beschadigd en verwaarloosd en sleepte daardoor, gegeven haar jonge leeftijd, veel te veel bagage mee die haar danig dwars zat. En, zo gaf ze zelf aan, ze had meer dan genoeg goedbedoelde therapeuten gezien die voor haar niets hebben kunnen betekenen. Ze ging echt nooit (meer) aan vreemden vertellen wat ze had meegemaakt en wat er allemaal was gebeurd.

Dus, ondanks mijn scepsis, contact opgenomen met Brenda.  In dat eerste, telefonische gesprek toonde zij een goed luisterend oor, nuchterheid en vertaalde de problematiek naar haar coaching mogelijkheden. Ik heb m’n kleindochter, na een eerste intake, vier keer naar Beekbergen mogen brengen.

Je zag die meid opknappen. Ze kreeg zelfvertrouwen, ze staat een stuk sterker in haar schoenen, ze heeft geleerd dat zij niet de oorzaak is van de ellende van anderen. Zoals ze zelf zegt: “Ik kan de wereld beter aan, óók de tegenslagen. Het heeft me héél goed geholpen. Van de manier, waarop ik moest nadenken over wat mij hielp om als een blijer mens verder te kunnen, heb ik heel veel geleerd. En ik vertrouwde Brenda én de paardjes. Dat was fijn”.