fbpx

“We zien haar weer stralen, haar eigen ik komt weer naar boven.”

Ervaring van een moeder van een 14 jarige meid:

Hartverscheurend is het als je kind het niet naar zijn zin heeft op school. Als het ’s ochtends huilend wegfietst en je ’s middags huilend weer opbelt als zij weer thuis is, blij dat de schooldag er weer op zit, maar al weer vreselijk tegen die van morgen opziet.

Al vaker merkten we dat onze dochter geen aansluiting vond bij klasgenoten, maar het ging van kwaad tot erger, totdat het echt in pesten overging. Haar onzekere karakter maakte dat ze hier niet goed alleen uit kwam. Zo zonde, want wij als ouders en veel van haar naasten weten wat voor een prachtig meisje met zo een lief, sociaal karakter er schuil gaat achter dat onzekere mensje dat zich tot puber aan het ontwikkelen is. Ook binnen ons hechte gezin lukte het op een gegeven moment niet meer haar de kracht en steun te geven die ze nodig had. Hulp van buitenaf was meer dan welkom.

Al vaker had ik gehoord en gelezen over paardencoaching en wij kwamen bij Gelukpaarden terecht. Eigenlijk meer met een gevoel van “baat het niet dan schaad het niet” begon onze dochter aan de sessies bij Brenda. De eerste keer zijn zij met elkaar tot de kern gekomen. Wat was het prachtig om te zien hoe onze dochter werd opgenomen in de kudde en haar gevoelens feilloos door de pony’s werden herkend en erkend. Maar wat was het confronterend voor haar. Zij toont buitenshuis niet snel emoties, maar de veilige omgeving waarin de sessie plaatsvond, maakte dat zij volledig zichzelf kon zijn. Al gedurende de eerste sessie is er iets in gang gezet wat die week daarna op school verder zijn uitwerkingen heeft gehad. Klasgenoten gedroegen zich opeens anders, de een vond dat confronterend en ging in de “aanval”, de ander merkte dat onze dochter meer open stond voor contact en praatte opeens tegen haar. In het begin zeer verwarrend voor onze dochter, maar door met elkaar te blijven praten en steeds weer de foto’s die Brenda ons van de sessie gegeven had te bekijken en de ervaringen van bij de Gelukpaarden terug te halen, zagen wij haar groeien.

Na een paar weken was de 2esessie. Hierin werd een krachtveld gemaakt. Het duurde wat langer voordat deze sessie landde bij onze dochter, maar na een paar dagen zei ze opeens “wow ik realiseer me nu pas wat een hoop lieve mensen ik om me heen heb en dat het veel fijner is om hier tijd en energie in te steken dan de minder leuke kinderen op school”.

Het waren zeer roerige, emotionele weken, maar we kunnen echt zeggen dat er een verandering heeft plaatsgevonden. Onze dochter komt soms zelfs met vrolijke verhalen uit school. Haar houding is veranderd, durft meer tegengas te geven èn meer haar eigen mening te geven. Wij zien haar weer meer stralen, haar eigen ik komt weer naar boven.

Dankjewel Gelukpaarden, dankjewel Brenda!! Wat een ervaring zijn wij rijker, liefs!