fbpx

Coachen met paarden

paardencoach Apeldoorn Gelderlandh Gelderland

In de omgang met paarden komen allerlei zaken die wij in het dagelijks leven tegenkomen op een natuurlijke manier aan de orde. Denk aan non-verbale communicatie, assertiviteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap, verantwoordelijkheid, samenwerking, relaties en vertrouwen. Tijdens het uitvoeren van activiteiten met paarden in de coachsessie ontstaan vaak als vanzelf de metaforen voor het omgaan met situaties in het dagelijks leven.

Paarden zijn gevoelige dieren. Paarden leven in een kudde en vanuit die kudde gaat een grote kracht uit. Als coachee word jij even opgenomen in de kudde. De paarden handelen in de kudde onderling altijd vanuit de gedachte dat wat het beste is voor het geheel (de kudde), het belangrijkst is. Een paard is erg goed in het lezen van jouw lichaamstaal en kan als geen ander aanvoelen of je doet en zegt wat je voelt of dat je incongruent bent. Een paard kan jou helpen om meer te leven vanuit je gevoel. En niet te vergeten, een paard zal jou steeds opnieuw, zonder oordeel en zeer vergevingsgezind tegemoet blijven treden.

De Gelukpaarden worden zo natuurlijk mogelijk gehouden. Zij leven in een kleine kudde. Doordat de paarden zo dicht bij hun natuur staan, zijn zij goed in staat om jou bepaalde inzichten te geven. Wat jij voelt bij hun gedrag en de vragen die ik aanvullend stel, helpen jou om bij de oplossing of de verandering te komen. De paarden geven op een duidelijke manier feedback en zullen direct anders reageren als er tijdens de sessie bij jou iets veranderd is. 

Bij de Gelukpaarden kun jij helemaal jezelf zijn.

Paardencoaching Gelderland Apeldoorn
Gelukpaarden kindercoach kindercoaching